جشن سیزده بدر برای آشنایی با فرهنگ و زبان فارسی

آشنایی با فرهنگ و زبان فارسی درباره جشن سیزده بدر با ویدیو برای آموزش آنلاین زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در مدرسه فارسی LELB Society با بهترین منابع آموزش زبان فارسی

ویدیوی این درس فارسی درباره جشن سیزده بدر

سیزده بدر در جشن های سال نو

Persian conversation class for kids on Nowruz by leaving voice messages asynchronously
سیزده بدر و جشن نوروز در فرهنگ ایرانی

فارسی زبانان در سر تا سر دنیا، آغاز سال جدید را با عید نوروز جشن می گیرند. جشن های نوروزی در ایران برنامه های مختلفی دارد. جشن نوروزی با چهارشنبه سوری آغاز می شود. خانواده های ایرانی در آخرین روزهای اسفند ماه، با خانه تکانی، کاشتن سبزه عید و چیدن سفره هفت سین به استقبال سال نو می روند.

Scintilla GRE Vocabulary Flashcard at LELB Society
جشن چهارشنبه سوری در آستانه آغاز سال نو

چهارشنبه سوری به آخرین شب چهارشنبه یا سه شنبه شب در سالی که رو به پایان است گفته می شود که در آن مردم ایران به جشن و سرور می پردازند. ماه اسفند در ایران شور و هیجان زیادی دارد. ایرانیان به خرید لباس نو، شیرینی، آجیل و غیره می پردازند.

Learn Persian Online Dusting for Nowruz at LELB Society
انجام خانه تکانی در ماه اسفند و پیش از نوروز برای به استقبال بهار رفتن

ایرانی ها با لباس های تمیز و نو بر سر سفره هفت سین نشسته و منتظر تحویل سال نو می شوند. خانواده های ایرانی بعد از تحویل سال نو به دید و بازدید دوستان و آشنایان برای تبریک عید می روند. در پایان، سیزدهمین روز فروردین را در طبیعت با سیزده بدر به شادی و نشاط می پردازند.

واژه سیزده بدر به چه معناست؟

etymology English Flashcard
معنی واژه سیزده بدر در زبان و ادبیات فارسی

واژه “در” در زبان فارسی به معنی “دره و دشت” و  “طرف و سو” است. بنابراین، واژه سیزده بدر برای بیرون رفتن و روز سیزده فروردین را در طبیعت سپری کردن بکار رفته است. البته، برخی از مردم، واژه سیزده بدر را به معنی در کردن نحسی سیزده می دانند.

چرا جشن سیزده بدر برگزار می شود؟

سیزده بدر یکی از جشن های مهم ایرانی ها از زمان های گذشته تا کنون بوده است. در ایران باستان، مردم در سیزدهمین روز فروردین به دشت و صحرا می رفتند. مردم روز خود را در طبیعت به شادی و آواز خوانی می پرداختند. آنها، برای رویش سبزه ها، آرزوی بارش باران می کردند.

Learn Persian with Hajji Firuz
حاجی فیروز و جشن گرفتن روزهای نوروز

مردم در فرهنگ ایرانی، فرا رسیدن فصل بهار، بیدار شدن درختان، روییدن سبزه ها، آوازخوانی پرندگان را به شادی جشن می گیرند. مردم، حس تازگی و نو شدن خود را برای پیوند با طبیعت در جشن عید نوروز و سیزده بدر نشان می دهند.

آیین برگزاری سیزده بدر

آیین های متفاوتی در جاهای مختلف ایران برای جشن سیزده بدر مرسوم است که به مهمترین آن ها در اینجا اشاره می کنیم:

برپایی پیک نیک

ایرانی ها در سیزده فروردین همراه با خانواده به بیرون از خانه می روند. مردم در باغ ها، پارک ها، فضاهای سبز، دشت و دمن دور هم جمع شده و اوقات خوشی را می گذرانند. بیشتر خانواده ها از روز قبل برای سیزده بدر برنامه ریزی می کنند. در روز سیزدهم فروردین و با پایان نوروز، سفره هفت سین برداشته می شود و سیب سرخ سفره هفت سین خورده می شود.

آموزش زبان فارسی درباره رفتن به اردو با ویدیو برای نوجوانان و بزرگسالان غیر فارسی زبان
گذراندن اوقات خوش در دل طبیعت در کنار خانواده و دوستان

بیشتر افراد از صبح زود بار و بندیل پیک نیک و گردش را با سماور، سبدهای غذا، میوه و تنقلات و وسایل بازی می بندند. همه افراد خانواده با شادی و هیجان برای این دورهمی لذت بخش با همدیگر همکاری می کنند. شیرینی، شکلات و آجیل باقی مانده از نوروز در روز سیزدهم فروردین خورده می شود.

بازی و سرگرمی در روز سیزدهم فروردین

IELTS essay on sports with full essay and thorough assessment
بازی های گروهی در طبیعت در روز سیزدهم فروردین

روز سیزدهم فروردین در ایران تعطیل رسمی می باشد چون ایرانیان باور دارند که در این روز باید به شادی و تفریح بپردازند. انجام بازی های گروهی مانند وسطی، والیبال، فوتبال، فریزبی، بدمینتون و غیره در پارک ها و فضاهای سبز به راحتی دیده می شود. حتی در شرایطی که آب و هوا برای تفریح و بازی مناسب نباشد نیز، بسیاری از ایرانیان ترجیح می دهند که روز سیزده بدر را در طبیعت بگذرانند.

بر پا کردن آتش

آشنایی با فرهنگ ایرانی درباره جوجه کباب و روش درست کردن آن
برپا کردن آتش و درست کردن جوجه کباب در دامان طبیعت در کنار دوستان و آشنایان

بر پا کردن بساط آتش و ذغال از جمله کارهای رایج در سیزده بدر می باشد. درست کردن جوجه کباب، غذاهای سنتی، آش رشته، چایی بر روی آتش، همیشه در روز سیزده بدر رایج بوده است.

غذای مخصوص سیزده بدر

انواع کباب به ویژه جوجه کباب از جمله غذاهای خوشمزه ی ایرانی برای دورهمی های بیرون از خانه و گردش در طبیعت می باشد. در کنار جوجه کباب از سیب زمینی و بلال کبابی هم لذت می برند. در بیشتر جاهای ایران از آش های محلی و سنتی، نان و پنیر و سبزی هم برای عصرانه استفاده می کنند. چای سماور، چای ذغالی و دوغ هم نوشیدنی های مورد علاقه بیشتر ایرانی ها می باشد.

giving Congratulations in Farsi
خوش گذراندن در کنار یکدیگر در دل طبیعت در روز سیزدهم فروردین

گره زدن سبزه‌ی عید در سیزده بدر

مردم سبزه عیدشان را برای برآورده شدن آرزوهایشان در سال جدید گره می زنند. علاوه بر آن، جوانان برای بازگشایی بخت خود نیز سبزه عیدشان را گره می زنند.

به آب دادن سبزه عید

یکی از آیین های سیزده بدر، به آب دادن سبزه ی عید است. سبزه نماد باروری، روزی و برکت است. آب روان نیز در فرهنگ ایرانی نماد حرکت و پویایی در زندگی است. در واقع، به آب انداختن سبزه برای آرزوی برکت و شادی در زندگی است.

سنگ در آب انداختن

مردم شمال ایران، علاوه بر سبزه، سنگ در آب می اندازند. هر سنگ برای برآورده شدن یک آرزو برای آنها می باشد. در بعضی جاها هم، مردم برای دور شدن بلا و نحسی، سنگ را به پشت سر خود می اندازند.

Related Keywords

2 thoughts on “جشن سیزده بدر برای آشنایی با فرهنگ و زبان فارسی”

  1. به نظر من سیزده بدر یک جشن خیلی ویژه و خوب است. از آیین پیک نیک و وقت گذرانی با خانواده و دوستان خوشم آمد. برای من خیلی جالب است که سیزده بدر یک جشن آنقدر قدیمی است و حتی در ایران باستان وجود داشت.

    • بهتر است به جای “آیین پیک نیک” بگوییم پیک نیک رفتن، چون پیک نیک یک آیین نیست.
      شما از زمان گذشته ساده استفاده کردید و نوشتید: خوشم آمد. در حالی که برای بیان علایق (علاقه ها)، رفتارها و عادات (عادت ها) از زمان حال ساده استفاده می شود. پس به جای خوشم آمد، باید بنویسید: خوشم می آید.
      یک جشن آنقدر قدیمی است = یک جشن خیلی / بسیار قدیمی است

Leave a Comment