داستان الاغ روباه و شیر
داستان الاغ روباه و شیر
در روزگاران قدیم، الاغ و روباهی با هم دوستان صمیمی بودند. روزی، آنها برای یافتن غذا با هم به داخل جنگل رفتند. هنوز آنقدر از خانه دور نشده بودند که شیر تنومندی را در راه دیدند.
الاغ و روباه، هر دو از شدت ترس، به خود می لرزیدند. در این میان، روباه مکار فکری به سرش خورد تا بتواند جان خودش را نجات دهد.
روباه زیرک، ترس خود را مخفی کرد و شجاعانه به سمت شیر رفت و در گوش شیر چنین نجوا کرد: “اگر من را نخورید، قول می دهم کاری کنم که بدون هیچ زحمتی، الاغ را کت بسته خدمت شما بیاورم تا او را بخورید.”
شیر با پیشنهاد روباه موافقت کرد و روباه به الاغ پیوست در حالی که در سرش فکر شومی داشت. روباه حیله گر، الاغ ساده لوح را به بهانه یافتن غذا، به سمت تله شکارچیان برد تا اینکه الاغ در داخل تله افتاد و راه گریزی نداشت.
وقتی شیر دید که الاغ در داخل تله گرفتار شده است، نخست توجهش به سمت روباه جلب شد و او را خورد. سپس، با کمال آرامش، ضیافتی با گوشت لذیذ الاغ که در دام افتاده بود به پا کرد.
پند داستان
چاه نکن بهر کسی اول خود دوم کسی
واژگان و اصطلاحات
1: صمیمی: نزدیک و مهربان
2: تنومند: قوی، نیرومند
3: مکار: حیله گر
4: زیرک: باهوش
5: نجوا کرد: در گوشی گفت
6: کت بسته: دست بسته
7: شومی: بدی، پلیدی
8: گریزی: فراری
9: کمال آرامش: آرامش کامل
10: ضیافت: مهمانی
پرسش و پاسخ
1: به نظر شما، حیوانات این داستان آموزنده، سمبل یا نماد چه انسان هایی هستند؟ توضیح دهید.
2: پندی که در پایان این درس قرار دارد و به شکل شعر می باشد، به چه معناست؟ آن را به زبان ساده بیان کنید.
اگر بخواهی دوستت را به داخل چاه بیندازی، اول خودت به چاه می افتی و بعد، دوستت به داخل چاه می افتد.
بله، آفرین بر شما. این کامنت شما دقیقا توضیح این ضرب المثل فارسی است که چاه مکن بهر کسی، اول خودت، دوم کسی. در این داستان، روباه به دوستش، الاغ، خیانت کرد و به این دلیل، اول شیر خود روباه را خورد.
الاغ در این داستان سمبل آدم ساده لوح است. روباه هم یک آدم مکار و حیله گر است و شیر هم یک آدم تنبل است.
خیلی خوب بود، بردیا. عالی به این پرسش پاسخ دادی. در این داستان، الاغ نماد یا سمبل یک انسان ساده لوح است. روباه هم یک انسان مکار و فریبکار است. شیر هم یک انسان فرصت طلب و تنبل است.
آن که به دوست خود خیانت نکنی و به او آسیب نرسانید
بله، آفرین امیرعلی. کاملا درست گفتی. اگر کسی به دوست خود آسیب برساند و به او خیانت کند، ممکن است این فکر بد و آسیب و خیانت، پیش از دوست خود آن فرد، به خود او برگردد. به همین خاطر، ضرب المثل فارسی زیر برای این داستان مورد استفاده قرار می گیرد:
چاه مکن بهر کسی، اول خودت دوم کسی