داستان جغد دانا برای آموزش زبان فارسی به کودکان و نوجوانان برگرفته از داستانهای ازوپ به همراه ویدیو، لیست واژگان جدید، و نسخه انگلیسی مناسب برای پرورش کودک دوزبانه مسلط به فارسی و انگلیسی در مدرسه دوزبانه فارسی و انگلیسی
مترجم: خانم هاجر عزیز زنجانی
نسخه انگلیسی داستان جغد دانا
برای خواندن نسخه انگلیسی داستان جغد دانا، بر روی لینک زیر کلیک کنید:
ویدیوی داستان جغد دانا
متن داستان جغد دانا
در یک جنگل سرسبز و زیبا، جغدی خردمند زندگی می کرد. این جغد دانا، هوش و حواس خودش را خیلی جمع می کرد و مراقب همه چیز بود. جغد دانا بسیار با تجربه و مهربان بود و پرندگان جنگل را راهنمایی می کرد.
روزی در این جنگل، نگاه جغد به نهال کوچک بلوط افتاد. جغد همه پرندگان را جمع کرد و به آنها گفت: «این نهال کوچک را می بینید؟ اگر نصیحت من را بپذیرید، باید آن را قطع کنیم. این درخت بلوط وقتی بزرگ شود، بر روی آن درخت، سبزه ای چسبناک می روید. وقتی ما پرندگان بر روی این سبزه که نوعی انگل است، بنشینیم، پاهایمان به شاخه های درخت می چسبد و به دام می افتیم.» ولی هیچ یک از پرندگان در آن جنگل به حرف های جغد گوش ندادند.
روزی دیگر، جغد دانا کاشته شدن دانه گیاه کتان را دید. جغد دانا دوباره پرندگان را جمع کرد و به آنها گفت: «شما باید دانه های گیاه کتان را بخورید و اجازه ندهید که آنها جوانه بزنند. برای اینکه، انسان ها از نخ بافته شده از کتان تور می بافند و با آن تور، پرندگان را به دام می اندازند.» ولی باز هم پرندگان به نصیحت جغد توجه نکردند.
بار دیگر، جغد کمانداری را دید. جغد به پرندگان هشدار داد که این کماندار با تیرهایش آنها را شکار خواهد کرد. پرندگان به جغد خندیدند و او را مسخره کردند. پرندگان فکر کردند که جغد بیش از اندازه حساس شده است. بنابراین، به نصیحت جغد توجهی نکردند.
در پایان، همه پیش بینی های جغد دانا اتفاق افتاد. در نتیجه، پرندگان درایت و خردمندی جغد را باور کردند. از آن به بعد، پرندگان به جغد دانا احترام زیادی می گذاشتند. آنها در کارها برای مشورت به سراغ جغد می رفتند. اما جغد دانا تصمیم گرفت که دیگر به پرندگان پند و اندرزی ندهد. جغد تنها بر روی شاخه درختی ساکت و غمگین می نشست و به نادانی پرندگان جنگل افسوس می خورد.
واژگان جدید داستان جغد دانا
- خردمند: دانا
- نهال: درخت کوچک
- نصیحت: پند و اندرز
- انگل: موجودی که روی بدن میزبان زندگی می کند مانند کک و کنه
- دام: تله
- کماندار: کسی که از تیر و کمان استفاده می کند
- هشدار دادن: ترساندن
- درایت: خردمندی، دانایی
- مشورت: همفکری
پرسش های داستان جغد دانا
به پرسش های زیر در بخش کامنت گذاری پاسخ دهید.
- شما از این داستان فارسی چه درسی می گیرید؟
- به نظر شما چرا جغد در پایان داستان از پرندگان نا امید شد و آنها را راهنمایی نکرد؟
- چرا پرندگان جنگل به نصیحت ها و پند های جغد گوش نمی دادند؟
درسی که یاد گرفتم این است که نصیحت افراد دانا و خردمند گوش بدهیم.
۲. برای آنکه باورش نمی کردند و او را مسخره می کردند
۳. آنها فکر کردند که جغد بیش از اندازه حساس شده است.
بله، آفرین بردیا. ما باید به نصیحت افراد دانا و خردمند گوش بدهیم. در جمله شما، باید از حرف اضافه “به” استفاده شود. در زبان فارسی می گوییم: به چیزی گوش بدهیم، مانند نصیحت